lördag 28 november 2009

KIELILLÄ PUHUMINEN

JT väittävät, että kielillä puhumista esiintyi apostolien aikana, mutta ei nykyään. Tueksi esitetään 1 Kor. 13: 8-10 jättämällä kaksi tärkeää sanaa pois jakeista.

”Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa…Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista. Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista.”
(Varmistautukaa kaikesta…s.195)
Mitkä ovat ne kaksi ratkaisevaa sanaa, jotka on jätetty pois ?
JA TIETO KATOAA

Raamatullinen käsitys : Milloin tieto katoaa ?
Silloin kun tulee se, mikä on täydellistä. Mikä on se täydellinen ?
Jeesus ja uusi Jerusalem. Kun Jeesus tulee ja pääsemme uuteen maahan, katoaa profetoiminen, kielilläpuhuminen ja maallinen tietomme, sillä ne ovat vajavaisia.

Kun luemme lukua eteenpäin, huomaamme, että Paavali myöntää tuntevansa nämä vajavaisesti.

1 Kor. 13:12
Nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan.

JT selittävät, että se tuleva täydellinen tarkoittaa heidän järjestöään. Siksi raamatunlauseesta on jätetty nua kaksi sanaa pois, sillä eihän se käy, että heiltä on tietokin kadonnut.

JT kieltävät edelleen myös seuraavat raamatunlauseet :

Mark. 16:17.18
Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmritä, ja jos he juovat jotakin kuollettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveeksi.

JT saattavat jakeiden alkuperän kyseenalaiseksi kirjassa ”Varmistautukaa kaikesta… s.194)
Ihmekkös tuo, sillä eihän se sovi heille alkuunkaan.
JT ei puhu uusilla kiellilä, eivät pane käsiään sairaiden päälle, eivät aja ulos riivajahenkiä. Kun kristityt tekevät niin, he sanovat heitä epäjumalanpalvelijoiksi
Edelleen JT sanovat, että paholainen toi uskonnon. (Totuus tekee teidät vapaaksi, s.85)

OTAMME JÄLLEEN ESILLE RAAMATUN

1 Kor. 14: 1-2
Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, mutta varsinkin profetoimisen lahjaa. Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.

1 Kor. 14: 23, 26, 39
Jos nyt koko seurakunta kokoontuisi yhteen ja kaikki siellä puhuisivat kielillä ja sinne tulisi opetuksesta tai uskosta osattomia, eivätkö he sanoisi teidän olevan järjiltänne ? Kuinka siis on, veljet ? Kun tulette yhteen, on jokaisella jotakin annettavaa: millä on virsi, millä opetus, millä ilmestys, mikä puhuu kielillä, mikä selittää; kaikki tapahtukoon rakennukseksi. Sentähden, veljeni, harrastakaa profetoimista älkää estäkö kielillä puhumista.

1 Kor. 12: 29, 30, 31
Eivät suinkaan kaikki ole apostoleja? Eivät kaikki profeettoja? Eivät kaikki opettajia? Eivät kaikki tee voimallisia tekoja? Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja ? Eiväthän kaikki puhu kielillä ? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään ? Pyrkikää osalliseksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien.

Voit varmasti arvat, kuka haluaa kieltää sinulta nämä Jumalan verrattomat lahjat. Se on hän, joka sotii itse Jumalaa vastaan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar