lördag 28 november 2009

JEESUS SAARNASI HENGILLE

MITÄ TAPAHTUI SITTEN – JEESUS MENI JA SAARNASI HENGILLE.

1 Piet, 3: 19,20
jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille, jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.

Jeesus meni siis hengessä tuonelaan ja saarnasi evankeliumia niille. Jotka kuolivat vedenpaisumukseen.
Selvennykseksi luemme vielä :

1 Piet. 4:6
Sillä sitä varten kuolleillekin on julistettu evankeliumia, että he tosin olisivat tuomittu lisassa niinkuin ihmist, mutta että heillä hengessä olisi elämä, niinkuin Jumala elää.

Jeesuksen oli siis mahdollista tavata samana päivänä hänet, jolle hän sanoo : ”Tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa.”

Jeesus nousi kuolleista kolmantena päivänä. Maria Magdaleena, Pietari ja Johannes käyvät Jeesuksen haudalla :

Luuk. 24:3
Niin he menivät sisään, mutta eivät löytäneet Herran Jeesuksen ruumista.
Joh. 20:9
Sillä he eivät vielä ymmärtäneet Raamattua, että Jeesus oli kuolleista nouseva.

Tässä käy selvästi ilmi, että Jeesuksen Ruumis oli noussut kuolleista. Suosittelen kuitenkin lukemaan koko luvun.

Jeesuksen ruumis ei siis hajonnut olemattomiin, kuten JT väittävät. Sanotaanhan sanassakin :

Apt. 2:31
Niin hän edeltä nähden puhui Kristuksen ylösnousemuksesta, sanoen, että Kristus ollut jäävä hyljätyksi tuonelaan eikä hänen ruumiinsa näkevä katoavaisuutta.

Jeesus nousi kuolleista KIRKASTETUSSA YLÖSNOUSEMUSRUUMIISSA.
Lukekaamme, minkä Jeesus sanoo itsensä olevan :

Luuk. 24: 36-44

Mutta heidän tätä puhuessaan Jeesus itse seisoi heidän keskellään ja sanoi heille : ”Rauha teille!” Niin heidät valtasi säikähdys ja pelko, ja he luulivat näkevänsä hengen. Mutta hän sanoi heille : ”Miksi elette hämmästyneet, ja miksi nousee sellaisia ajatuksia teidän sydämeenne ? Katsokaa minun käsiäni ja jalkojani ja nähkää, että minä itse tässä olen. Kosketelkaa minua ja katsokaa, sillä ei hengellä ole lihaa eikä luita, niinkuin te näette minulla olevan.” Ja tämän sanottuaan hän näytti heille kätensä ja jalkansa. Mutta kun he eivät vielä uskoneet, ilon tähden, vaan ihmettelivät, sanoi hän heille: ”Onko teillä täällä jotakin syötävää?” Niin he antoivat hänelle palasen paistettua kalaa. Ja hän otti ja söi heidän nähtensä. Ja hän sanoi heille : ”Tätä tarkoittivat minun sanani, kun minä puhuin teille ollessani vielä teidän kanssanne, että kaiken pitää käymän toteen, mikä minusta on kirjoitettu Mooseksen laissa ja profeetoissa ja psalmeissa.”

JEESUS EI VALEHTELE

MITEN JEHOVAN TODISTAJAT SELITTÄVÄT TÄMÄN ?

Jeesuksen sanat sotivat erittäin suuresti JT:n koko oppijärjestelmää vastaan.
”Jeesuksella oli voima muuttaa ja luoda itselleen liharuumis ja vaatteet ja näyttäytyä milloin tahansa.” (Jumalan harppu. S. 168) – Raamatun sana ei kuitenkaan opeta tälläistä.

MITÄ JEHOVAN TODISTAJAT SANOVAT JEESUKSEN TAIVAASEEN NOUSEMISESTA ?

” Uudelleen luotuna hän menee ylös taivaaseen ja ottaa paikan taivaallisessa organisaatiossa Siionissa.” ”Ruumis, jossa Jeesuksen Kristuksen nähtiin nousevan taivaaseen, ei ollut se ruumis, mikä ristiinnaulittiin puuhun (ripustettiin puuhun)..” ”…ja kun pilvi peitti Jeesuksen, hävitti tämä pilven takana sen ruumiin, minkä hän oli luonut tätä tilaisuutta varten, ja nyt hän on henki ja sen takia näkymätön.” (Totuus joka tekee teidät vapaaksi, s. 270, 296, 297)
Mikä tuot taivaallinen organisaatio on ? Emmekö voi rehellisesti ja suoraan sanoa, kuten Pyhä kirja Raamattu ilmoittaa :

Mark. 16:19
Kun nyt Herra Jeesus oli puhunut heille, otettiin hänet ylös taivaaseen, ja hän istui Jumalan oikealla puolelle.

JT kieltävät tämän ja sanovat, että Jeesus istui Jumalan oikealla puolella vasta vuonna 1914.

RAAMATTU SANOO .

Apt. 1: 9-11
Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään. Ja kun he katselivat taivaalle hänen mennessään, niin katso, heidän tykönänsä seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa; ja nämä sanoivat : ”Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle ? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näette hänen taivaaseen menevän.”

Ei ole epäilystäkään siitä, että tämä tapahtuma on ollut näkyvä : ”kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä”, ”..katselivat taivaalle hänen mennessään”.
JT eivät tietenkään usko näitä jakeita, vaan he sanovat, että kysymyksessä on hengellinen näkeminen. He kääntävät tämän : ”Jeesus loi tätä tilaisuutta varten itselleen ihmisruumiin, jotta opetuslapset saattoivat nähdä hänet.”

JT sanovat edelleen :
2Kristuksen paluu on tapahtuva ’samalla tavalla’ kuin hänen taivaaseen kohoamisensakin – pilvissä, näkymättömänä luonnollisille ihmissilmille.”
(Varmistautukaa kaikesta…s.233)

JT ovat vierailla vesillä. Luimmehan juuri Raamatusta :

…mitä seisotte ja katsotte taivaalle ? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te NÄITTE hänen taivaaseen menevän.

Jeesuksen opetuslapset NÄKIVÄT – täysin kirjaimellisesti – Jeesuksen menevän ylös taivaaseen.
Jeesus meni ylös ja istui Jumalan oikealle puolelle heti eikä vasta vuonna 1914. Paavali tiesi :

Kol 3:1
Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella.

Hebr. 8: 1
..joka istuu Majesteetin valtaistuimen oikealla puolella taivaassa.

Ef. 1: 20
..kun hän herätti hänet kuolleista ja asetti hänet oikealle puolellensa taivaissa.

Tämä tapahtui siis välittömästi ylösnousemuksen jälkeen taivaissa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar