lördag 28 november 2009

JEESUKSEN PALUU JT MUKAAN

KRISTUKSEN PALUU. MITÄ JEHOVAN TODISTAJAT SANOVAT JEESUKSEN TOISESTA TULEMUKSESTA ?


Näin kirjoittaa Jehovan todistajat :

”Sanat ’samalla tavalla’ merkitsevät siis, ettei ihmiskunta näkisi hänen enää tulevan. Eivät edes ne opetuslapset, jotka olivat hänen kanssaan hänen lähtönsä hetkellä..”
” Ihmisten luonnolliset silmät eivät siis koskaan enää tule näkemään Jeesusta Kristusta maan päällä; hänen näkemisensä ihmissilmälle on mahdotonta.”
(Asiat, joissa Jumalan on mahdotonta valehdella, s. 332)
”…toinen tulemis ja toinen läsnäolo on oleva näkymätön maan päällä olevien ihmisten silmille.”
(Silloin on täyttynyt Jumalan salaisuus, s.248)

C.T. Russell väitti, että Jeesus tuli näkymättömänä takaisin vuonna 1874. ”Meidän keksintömme ja löytömme ovat todistuksena siitä, että Herra on ollut läsnä maassa vuoden 1874 jälkeen.”
(Jumalan harppu, 1874, s.224)

Hän mainitsee sellaisia keksintöjä kuin laskukone, letokone, pölyimuri, keittökone, palotikkaat jne. Ihmeellisiä todistuksia !
C.T.Russell laski tuhatvuotisen valtakunnan alkavan vuoden 1914 lokakuun alussa. Tästä mainitaan kirjassa ”The time is at hand”, 1889 (suomeksi ”aika on lähellä”)
Vuoden 1914 lähestyessä rupesi Russellin jalkoja polttamaan, ja hän alkoi katua sanomisiaan. Hän kirjoitti Vartiotornissa : ” ..emme voi sanoa, että se tapahtuu lokakuussa 1914 tai lokakuussa 1915. On mahdollista, että olemme erehtyneet laskuissamme muutamalla vuodella…” (Vartiotorni Norjalainen painos 1913)
C.T.Russell ennusti tammikuussa 1914, ettei koskaan enää tule sotaa. (Vartiotorni, 1916, s.361, ruotsalainen painos). Russelli kuolikin vuonna 1916 näkemättä, toteutuiko hänen ennustuksensa.

Järjestön seuraava presidentti J.Rutherford jatkoi tätä laskuleikkiä ja ilmoitti, että Jeesus tulee takaisin vuonna 1914 eikä 1874, kuten Russell oli laskenut.

J. Rutherford antoi kaikkien todistajien ymmärtää, että tuhatvuotinen valtakunta alkaisi vuoden 1954 syksyllä (Vartiotorni 1954, norjalainen painos)


Monta todistajaa pettyi suuresti, kun vuosi 1955 oli tullut, eikä mitään ollut tapahtunut. Eräs todistajista lausui : ”Minä ja monta muuta todistajaa katsoimme toisiamme, kun kirjoitimme vuosiluvun 1955, eikä mitään ollut tapahtunut. Vanhimmat seurakunnissa kehoittivat meitä olemaan kärsivällisiä : ’Muistakaa, veljet, että Kristus puhdistaa temppeliä kolme ja puoli vuotta, kun hän eli maan päällä. Kun lisäämme nämä vuodet vuoteen 1954, niin suunnilleen 1957 tai 1958 tulee Jehovan suuri sota.’
(Bergninge, Poul: Jehovas Vidner under anklage, Köbenhavn ; vapaa suomennos)

JT :n oli pakko jälleen muuttaa laskusuunnitelmiaan. Seuraava vuosiluku oli 1975. He määrittelevät tarkemmin :

Lokakuun alkuviikolla tuli kuluneeksi 6000 vuotta Aadamin syntymästä heidän laskuoppinsa mukaan.

Aadamin luomisesta vedenpaisumukseen 1656 v,
Vedenpaisumuksesta Jeesuksen syntymään 2370 v.
-----------------------------------------------------------------
4026 v.

”…se merkitsee sitä, että ihmiskunta on asunut maan päällä syksyllä 1965 5990 vuotta.”

Jos lisäämme tähän kymenen vuotta, niin saamme vuoden 1975, ja näin saamme ihmiskunnan iäksi 6000 vuotta JT : n laskusysteemillä.

Tiedot ”Koko Raamattu on Jumalan henkeyttämä ja hyödyllinen, 1965, s. 286.


Kun olin JT kanssa, oli jokainen tapaamani todistaja täysin varma siit’, että tuhatvuotinen valtakunta alkaisi syksyllä 1975. Todistajat suunnittelivat sitä, kuka muuttaa Suomen Presidentinlinnaan ja kuka Yhdysvaltojen valkoiseen taloon. Joku suunnitteli itselleen uutta nenää ja uutta suuta. JT luulevat että jokainen voi määrätä ulkonäkönsä tuhatvuotisessa valtakunnassa. He käyttävät mielikuvitusta mielin määrin Ramatun sanasta piittaamatta.

Syyskuussa 1975 ei tapahtunut mitään.
Miten JT selittävät tämän ?

Koska jokainen luomispäivä on tuhat vuotta, niin elämme kuudetta luomispäivää. Kuudentena päivänä JUMALA LOI Aadamin, mutta samana päivänä hän loi myös Eevan, ja vasta sitten oli kuudes luomispäivä päättynyt. Kuudes luomispäivä ei siis ollut kulunut vielä syyskuussa 1975 umpeen, vaan on odotettava vielä Eevan syntymää, ja vasta sitten on tullut täyteen 6000 vuotta ja alkaa Harmagedon ja tuhatvuotinen valtakunta.
(Erään johtavassa asemassa olevan JT lausunto marraskuussa 1976)

Nyt siis todistajat odottavat Eevan syntymää aikataulun mukaan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar